Skip to content

Groep 5 van De Bongerd Nederlands kampioen volleybal

Redactie
26 juni 2012 | 16:39

Advertentie

Een team uit groep 5 van basisschool De Bongerd in Nederweert is op zaterdag 9 juni Nederlands kampioen School Moves Volley geworden. Het NK vond plaats in Houten. Eerder dit jaar veroverde het team al de Limburgse titel. Fenne, Lynn, Bram, Tijn en Gijs werden op maandag 18 juni gehuldigd in het sportcentrum.

Het succesverhaal van het team van De Bongerd begon op het jaarlijkse Nederweerter Jeugd Volleybal Toernooi voor basisscholen dat op 2 maart werd georganiseerd door VC Fortutas. Nadat ze winnaar waren geworden van het Nederweerter toernooi, mocht het team deelnemen aan het Provinciaal Kampioenschap van het School Moves Volley op zaterdag 12 mei in Panningen. Ook dit toernooi werd gewonnen en zo plaatsten ze zich voor het Nederlands Kampioenschap.

Na drie spannende wedstrijden in de poule werd het team op setstanden eerste. In de halve finale speelde het team tegen de Schakel uit Ouderkerk aan de IJssel. Deze wedstrijd werd met de maximale cijfers van 6-0 gewonnen! De superspannende finale tegen de St. Martinusschool uit Millingen aan de Rijn werd met 3-2 gewonnen! En daarmee werden Fenne, Lynn, Bram, Tijn en Gijs Nederlands kampioen op het School Moves Volley-toernooi in Houten.

Op maandagavond 18 juni werd het team gehuldigd na de training in het sportcentrum, in het bijzijn van familieleden, leerkrachten van basisschool De Bongerd en natuurlijk de jeugd van VC Fortutas. Wethouder Mart van de Mortel feliciteerde hen, maakte een praatje met ieder teamlid en had ook nog een presentje namens de gemeente. Daarna kregen ze een beker met foto uitgereikt door de voorzitter van VC Fortutas en natuurlijk een bloemetje voor de twee coaches Annemiek en Mireille. Na de uitreiking werd het team ook nog door iedereen persoonlijk gefeliciteerd. Een lange rij stond te wachten om hen een hand te geven. Op Fortutas.nl zijn de foto’s van de huldiging terug te vinden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie