Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nederweert Vitaal

07/10/2012 - 13:30 tot 17:00

Activiteiten
Op deze dag staan in en om het sportcentrum tal van organisaties, verenigingen en instellingen voor u klaar. Wat is er o.a. te doen?

 • Gratis meten bloeddruk, fietstest, looptest, sit up en go test, fittest, gehoortest, balans- en valtestjes, knijptest, et cetera
 • Informatie door het gemeentelijke WMO-loket
 • Advies over gezonde voeding, manieren van bewegen en valpreventie
 • Informatie, proberen en bijstellen van hulpmiddelen en middelen om te bewegen
 • Gebruik van een AED
 • Informatie over knie- en heupgewrichten door orthopeden en fysiotherapeuten

Demonstraties en lezingen
Op twee demonstratievloeren in het sportcentrum vinden beweegdemonstraties plaats, waaronder diverse dansvormen, aangepaste gym, koersbal, ‘Als botten en spieren protesteren’, Tai Chi en Dynamic Tennis. U kunt overal aan deelnemen. Ook aan bewegen voor mensen met een beperking is gedacht. In de vergaderruimten van het sportcentrum is aandacht voor bridge en een gehoortest. Er is een grote stand ingericht rond valpreventie waarbij ook doorlopend aandacht is voor valbreken door de plaatselijke budoschool Shintai. In het sportcafé houden aansprekende inleiders doorlopend lezingen over gezond ouder worden en vooral wat u daar zelf aan kunt doen.

Fietsen en wandelen
Op het buitenterrein is door Veilig Verkeer afdeling Nederweert samen met de Stichting Vorkmeer een stand ingericht rondom (elektrisch) fietsen, fietsvaardigheid en reactiesnelheid. Onder leiding van deskundigen kan Nordic Walking en fietsen worden geoefend. Ook de handboog kan op het buitenterrein ter hand worden genomen.

Hulpmiddelen
Nederweert Vitaal schenkt ook aandacht aan verschillende hulpmiddelen, waaronder de rollator en de scootmobiel. U kunt hiermee oefenen op een eenvoudige hindernisbaan. Naast nuttige informatie kunnen bezoekers die al een hulpmiddel gebruiken deze opnieuw laten afstellen. Het blijkt dat hulpmiddelen vaak niet goed staan afgesteld dat voor onnodige klachten zorgt.

Universiteit van Maastricht
Ook de Universiteit van Maastricht is op 7 oktober aanwezig met een weegschaal die behalve gewicht ook balans meet. Deze weegschaal maakt het mogelijk dat senioren zelf, zonder hulp van een professional, hun balans kunnen meten. De weegschaal kan de informatie doorsturen naar een database waar zorgprofessionals de balans van hun patiënten van een afstand in de gaten kunnen houden.
Om de balansmetingen van de weegschaal beter te kunnen interpreteren, zijn de onderzoekers op zoek naar senioren die op de weegschaal willen gaan staan en twee keer een kort vragenlijstje in willen vullen over hun gezondheid. Deze informatie zal inzicht geven in de bruikbaarheid en de toegevoegde waarde van de balansweegschaal voor de praktijk. Bezoekers aan de gezondheid- en beweegmarkt kunnen dus deelnemen aan dit onderzoek.

Wie doen er mee?

 • WMO-loket gemeente Nederweert
 • Groepspraktijk Huisartsen Nederweert en de huisartsenpraktijken Heemstra-Coolen en Hendricks-Adriaens
 • Fitnesscentra Laco en Sportiva Life
 • Serviceapotheek Maar en Kringapotheek Nederweert
 • St. Jansgasthuis (afdelingen Geriatrie, Orthopedie, Pijnpoli/Anesthesie en fysiotherapie), FysioFitness H. Janssen, Fysio- en Manuele Therapie Seuren, Top Fysiotherapie Knapen, Zeker Thuis (A. Verberkt Fysiotherapie en Ergo Therapeutisch Centrum), Oefentherapie Cesar Ellis van der Wilt, Podotherapie Inka en Massagepraktijk DoetGoed
 • Leveranciers van hulpmiddelen Medicura, St. Welzorg en Green2Go;
 • EHBO-vereniging Nederweert, Vrijwillige Thuiszorg, Algemeen Maatschappelijk Werk Midden- Limburg, Stichting Land van Horne, Steunpunt Mantelzorg, GGD Noord- en Midden-Limburg, hoorkliniek Oorzaak, Veilig Verkeer afdeling Nederweert, Stichting Platform Gehandicapten Nederweert en Stichting Vorkmeer
 • Fit en Slank Anja Bastings
 • Universiteit van Maastricht
 • Zij-Actief Leveroy, Zonnebloem afdeling Leveroy, Seniorenvereniging Leveroy, KBO afdeling Sint Lambertus, Ouderenvereniging Sint Rochus Budschop, Stijldansgroep Nederweert-Eind, Iedereen kan Sporten Midden-Limburg, Gymnastiekvereniging Wilskracht, Gymclub De Vriendenkring, Budoschool Shintai, Nordic Walking Bertie Habets, Dynamic tennis ’99, Reddingsbrigade Nederweert, Handboogvereniging Willem Tell, Bridgeclub BCN ’74, Rookvrije Bridge Club Alert

Gratis consumptie
Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst in het sportcentrum een gratis consumptiebon die kan worden gebruikt voor een kopje koffie of thee. In beide sporthallen zijn koffiehoeken ingericht waar u zich kunt ontspannen. Het sportcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. De begane grond is tevens toegankelijk voor scootmobielen.

Komt u ook?
Nederweert Vitaal is een evenement dat u als 55-plusser niet mag missen. Wij hopen dat u komt kijken, zodat we er samen een groot succes van kunnen maken!

Gegevens

Datum:
07/10/2012
Tijd:
13:30 tot 17:00
Evenement Categorie: