Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Festeynder optocht

10/08/2014 - 12:00 tot 18:00

Op zondag 10 augustus 2014 vindt voor de 39e keer het openluchtfestival Festeynder plaats. Deze keer staat alles in het teken van het thema “Macht en Pracht”. Een gezellig festival voor jong en oud, met volop aandacht voor oude ambachten, gerechten, activiteiten en een prachtige historische en folkloristische optocht door het dorp met meer dan 300 deelnemers! Ook dit jaar weer veel KinderFesteynder en volop straattheater voor onze jongste bezoekers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.

Stichting Oud-Oranje een van de blikvangers
De kostuums van de Stichting Oud-Oranje zullen een van de blikvangers zijn tijdens de historische optocht, maar ook na afloop tijdens modeshows op het Pastoor Maesplein zullen ze volop te bewonderen zijn.  Deze stichting heeft als doel om met behulp van historische kostuumpresentaties de geschiedenis op een levendige, soms humoristische wijze, aan een breed publiek te presenteren. Naast diverse tijdsbeeld- en themashows is de stichting zich steeds meer gaan toeleggen op het maken en presenteren van kostuums die werden gedragen door de vorstenhuizen van Europa in de afgelopen 1000 jaar.
De kostuums zijn gemaakt door Louis Scheffer en Else Gerritsen met de hulp van vele vrijwilligers. De pruiken zijn opgemaakt door Robert Braam. Sieraden: Louis Scheffer en Astrid Lourens. Grime: Joke de Boer. Organisatie en presentatie: Albert Kool en Else Gerritsen. De logistiek is in handen van Rieks Poelman. Voor meer informatie over de activiteiten: www.oud-oranje.org

Bij ons komt de melk echt van de koe!

Hoe geweldig is het om oude boerengebruiken van meer dan 100 jaar geleden te bekijken en de sfeer van springlevende ambachten te proeven. De vele soorten gebruiken die op en rond het boerenerf te vinden waren, worden door onze vele vrijwilligers uitgebeeld en gedemonstreerd.

KinderFesteynder 2014
Het ‘Festeynder’ begint voor de kinderen al bij de entree, want die voor kinderen t/m 12 jaar ! (mits onder begeleiding ) helemaal gratis. Kinderen (en hun ouders/begeleiders) kunnen doorlopend genieten van diverse voorstellingen van clowns, een ouderwets poppentheater en nog veel meer verrassende straatacts, nostalgische kermisattracties op de pleinen, kindervolksspelen en veel groot en klein vee om te ontmoeten en te aaien.

Het Festeynderfeest op zondag 10 augustus 2014 duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Start van de folkloristische optocht om 13.30 uur. Als u verzekerd wil zijn van een goede plek langs de route, adviseren wij ruim voor aanvang aanwezig te zijn.

Gegevens

Datum:
10/08/2014
Tijd:
12:00 tot 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Festeynder

Locatie

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
Nederweert-Eind, Limburg 6034 PL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-626507