Skip to content

OPROEP: stuur je oude foto’s in van De Groote Peel

Redactie
2 mei 2016 | 19:30

Advertentie

img-126144908-0001In juni 1966 opende Staatsbosbeheer een bezoekerscentrum in Nationaal Park De Groote Peel. De aanleiding was de natuurlijke bezoekersstroom die ontstond vanwege de aanwezigheid van de meeuwenkolonie. De Peel trok steeds meer bezoekers en die wilden geïnformeerd worden en iets leuks gaan doen in het gebied. Ongeveer rond dezelfde tijd bouwde Staatsbosbeheer ook knuppelbruggen en de uitkijktoren. Zo werd wandelen in de Peel steeds leuker.

Nu, vijftig jaar later, is Bezoekerscentrum Mijl op Zeven het oudste bezoekerscentrum van Nederland. De naam is veranderd in Buitencentrum De Pelen en er komen maar liefst 160.000 bezoekers per jaar. Het Buitencentrum biedt educatie en natuurbeleving, is de toegangspoort van het Nationaal Park en één van de belangrijkste toeristische trekkers van de Streek.

In juni 2016 gaan ze dit 50-jarig jubileum vieren met een aantal feestelijke momenten. Daarbij willen ze, door het samenstellen van een beeldpresentatie, in beeld brengen hoe omwonenden de afgelopen vijftig jaar de Peel hebben beleefd. Deze beelden zullen op een aantal momenten tijdens de feestelijkheden rondom het jubileum worden getoond, o.a. tijdens de presentatie van een nieuw Peelboek!

OPROEP

Daarom een oproep: heb je foto’s van een wandeling, uitstapje, bijzonder moment in De Groote Peel en/of in het bezoekerscentrum (ook het oude centrum, de Peelboerderij) laat het dan weten, of liever nog, stuur die foto’s dan in! S.v.p. onder naamsvermelding en wat/wie er op de foto te zien is. De ingescande foto’s s.v.p. sturen naar: depelen@staatsbosbeheer.nl. Het liefst in een zo groot mogelijk formaat.

Bedankt en tot ziens in De Pelen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie