Skip to content

Afsluiting seizoen Theaterboerderij Boeket

Glendi
16 september 2014 | 19:13

Advertentie

JazzMindedKomend weekend is het laatste programmaweekend van Theaterboerderij Boeket. Voor vrijdagavond staat de try-out van het toneelstuk Windvogel geprogrammeerd, op zaterdag 20 september is er een optreden van zanger Fons Heuvelmans en op zondagmiddag wordt het seizoen afgesloten met een optreden van het jazzcombo JazzMinded!

Toneel, zang en jazz

Vrijdag 19 september – Toneel
Try-out van het toneelstuk Windvogel. Toneeltalent Maastricht bestaat uit actrice Marie-Louise Stheins en singer-songwriter Jos Hol die samen op zoek gaan naar het ‘vergeten’ leven van de tante van Marie-Louise. Ze kruipen in de huid van deze vrouw en proberen de kluwen van haar binnenwereld te ontrafelen. Door omstandigheden krijgt het leven van deze vrouw in 1946 een tragische wending en wordt ze opgenomen in een inrichting. Ze zal haar hele verdere leven, tot haar door in 2013, doorbrengen in psychiatrische inrichtingen.
Windvogel is een intieme voorstelling met tekst, projecties en breekbare, in het Limburgs gezongen liedjes van Jos Hol.

Zaterdag 20 september – Chansons
Het nieuwe liedjesprogramma van Fons Heuvelmans: Mèt ‘ne Frànse slaag. De afgelopen twee jaar heeft Fons Heuvelmans samen met zijn band een programma gespeeld met louter Franse chansons. In zijn nieuwe programma wisselt hij zijn Franstalige repertoire af met liedjes in het Stramproyer dialect. Deze liedjes ademen toch de sfeer uit van de chansons die Fons tot nu toe heeft gezongen, vandaar ook de titel van het programma “Mèt ‘ne Frànse slaâg”. Hij maakt daarbij gebruik van nummers van onder andere Gerard van Maasakkers, James Taylor, Katie Melua, Jacques Brel en Georges Moustaki. Maar ook eigen nummers worden deze avond gespeeld. Zo zal Fons ook het lied “Indië” zingen. Dit lied stond afgelopen jaar centraal in een aflevering van de serie “Daar is mijn vaderland” van de Limburgse documentairemaker Maurice Nijsten. Begeleid door Casper Heuvelmans op basgitaar, Martine Steijvers op drums, Yanick Douven op piano en trompet en Patrick van Gerven op gitaar, mandoline en dobro wordt het een avond waarin het luisterlied centraal staat.

Zondag 21 september – Jazz
JazzMinded! JazzMinded is een jazzcombo uit de regio Weert. Bij de oprichting in 2002 werden vooral de bekende Real Book standards gespeeld. Al gauw werden ook andere stromingen verkend, wat onder meer resulteerde in een eerste CD-release, getiteld Fresh & Fruity, met overwegend eigen werk en eigenzinnige bewerkingen van bestaand materiaal. Daarnaast heeft JazzMinded! in samenwerking met Rick Weert een aantal workshops georganiseerd met bekende muzikanten zoals Eric Vloeimans (trompet), Bert Boeren (trombone), Lucas van Merwijk (drums) en Martin Verdonk (percussie). Hierdoor konden ook muzikanten uit bv. de HaFa-wereld eens nader kennis maken met jazz.
JazzMinded! speelt graag samen met gastmuzikanten. Zo ook zondag, dan maken Dick Onstenk en Bèr Donkers hun opwachting. Dick speelt gitaar en komt uit Heeze. Zijn nickname Dutch Bopper geeft al aan welke jazzstijl zijn voorkeur heeft. Bèr komt uit Weert en speelt accordeon. Bèr heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de amusementsmuziek. Maar hij heeft ook een grote passie voor blues en jazz. Zo speelt hij al jaren accordeon in een Gipsycombo, in de stijl van de grote Django Reinhardt.
JazzMinded! bestaat uit: Lennard Gilissen, saxen en percussie, Bert Peeters, toetsen, Jan van Dooren, basgitaar en Leon Hoeben, drums.

De voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond beginnen om 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. De voorstelling op zondagmiddag begint om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt voor iedere voorstelling 10 euro. Reserveren: j.levels3@kpnplanet.nl of via 0495 – 631 999.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie