Skip to content

Open dag KMS Weert

Redactie
23 april 2014 | 17:06

Advertentie

Open dag KMS WeertWoensdag 23 april was er voor de 65+er uit Weert en omgeving de mogelijkheid om weer eens de sfeer te proeven tijdens de open dag van de KMS in Weert. Meer dan 500 bezoekers werden verwelkomd en maakten gebruik van de mogelijkheid om wapenles te volgen, te schieten in de simulatieruimte of gewoon om een babbeltje te maken met oude bekenden.

Open dag KMS Weert

Na de wandeling over het terrein was er de mogelijkheid om een lunch te gebruiken en een drankje te nuttigen. Een aantal door de militairen gebruikte voertuigen uit het recente verleden waren te zien binnen de poorten van de kazerne. Ook konden men rond neuzen in de historische verzameling van de kazerne en het museum van de Limburgse Jagers. In het museum stonden niet alleen beelden uit het verleden maar er was ook aandacht voor meer recentere vredesmissies zoals in Afghanistan.

De hele dag was opgezet, georganiseerd en begeleid door leerlingen van de KMS. Na genoten te hebben van de muziek door het seniorenorkest van Rick wordt de kazerne weer verlaten. Mogelijk was dit wel de laatste publieksactiviteit op de kazerne in Weert, die in het najaar definitief door defensie wordt verlaten. De namen London, Manchester, Glasgow en Cardiff op de gebouwen herinneren aan het gebruik van de kazerne door de geallieerden aan het einde van WOII.

Advertentie

1 Reactie

  1. Dank voor het plaatsen van deze mooie foto’s
    Ons verzoek werd goed beloond !


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie