Schulden, verdrink er niet in!

rekenmachine financieel geldUit landelijke cijfers blijkt dat steeds meer mensen met financiële problemen kampen. Niet elke schuld is echter een probleem. Een situatie wordt problematisch als mensen geen enkel vermogen achter de hand hebben, langdurig rood staan en al meer dan twee maanden zaken als huur, energierekeningen en zorgverzekeringen niet kunnen betalen.

Vraag om hulp als u er zelf niet uitkomt

Schulden kunnen isolement en angst veroorzaken en zo, emotioneel en fysiek, diepe sporen nalaten. Wat nu als je in dat soort problemen komt? Hoe pak je zoiets aan? Het vereist vaak hulp om daaraan niet kopje onder te gaan.

Verantwoordelijk
De gemeente is verantwoordelijk voor het verlenen van hulp aan inwoners die hoge schulden hebben. Naast de gemeente zijn er ook andere instanties waar u terecht kunt voor een oplossing voor uw geldproblemen. Een schuldprobleem heeft vaak te maken met andere problemen en dat maakt de situatie al gauw ingewikkeld. Daarom is het beter om de schuldhulpverlening integraal aan te pakken.

De gemeente kan je dus helpen, maar het is niet zo dat ze het financiële probleem oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *