Hondenbelasting blijft in Nederweert

Honden belasting De gemeente Nederweert legt de aanslagen hondenbelasting voor dit jaar op de gebruikelijke wijze op.

De uitspraak van het Gerechtshof Den Bosch in het geschil tussen de gemeente Sittard-Geleen en een inwoner over de hondenbelasting heeft hier geen invloed op. Sittard-Geleen zou de opbrengst van de hondenbelasting voor andere doeleinden gebruiken dan voor honden.

B. en W. van Nederweert zien een dergelijke procedure met vertrouwen tegemoet, omdat de opbrengst van deze belasting in relatie staat met de kosten voor honden(overlast). ”Wij zien met andere woorden geen consequenties voor de inkomsten van onze gemeente”, aldus B. en W. in antwoord op schriftelijke vragen van het CDA-raadslid Renate van Lierop-Kupers. De gemeente kan aantonen welke kosten gemaakt worden in het kader van het hondenbezit. Zij ziet in de uitspraak van de rechter over Sittard-Geleen geen aanleiding de aanslagen van de hondenbelasting op te schorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *